top of page

Tur 6
Tromsø - Kautokeino - Karasjok - Alta - Honningsvåg - Nordkapp

 

7 dager/6 netter

Dagsprogram

Dag 1 - mandag 11. april

 

Tromsø er en vakker by i Nord-Norge. Den kan imponere deg med en pittoresk natur og romantisk utsikt, av universiteter, av arkitektur, av museer, av folket og ved også å være en vibrerende by full av urbane overraskelser.

Tromsø er en kommune i Troms og Finnmark fylke i Norge hvor byen er fylkets administrasjonssenter.  Den 2521 kvadratkilometer store (973 sq mi) kommunen er den 21. største av areal av de 356 kommunene i Norge. Befolkningen er rundt 77.000 mennesker.

I Tromsø kan du vandre under midnattssolen om sommeren, se nordlyset om vinteren, oppleve den samiske kulturen med gamle tradisjoner som joik, dra på hundekjøring, bli med på hvalsafari, besøke en fantastisk konsert, nyte panoramautsikten utsikt over byen, ta taubanen opp til Storsteinen eller komme dit ved å klatre de 1200 steintrappene opp Sherpa-trappen og delta i andre interessante aktiviteter.

Dag 2 - tirsdag 13. april 

Tromsø - Kautokeino - 420 km - ca 6 timer

 

Mulig med et kort besøk i Tromsø på formiddagen. Avreise etter lunsj.
 

Dag 3 - torsdag  14. april

Kutokeino - Guovdageaidnu på urfolket nordsamisk språk. Kautokeino er en kommune i Troms og Finnmark fylke. Kautokeino ligger ved bredden av Alta-Kautokeinoelva som starter i Kautokeino og ender i Alta. I Kautokeino kan turister få innsikt i samisk norsk kultur og historie. Det administrative senteret i kommunen er tettstedet Guovdageaidnu/Kautokeino. Kautokeino kommune har de to andre tettsteder - Láhpoluoppal og Máze. Kommunen på 9 707 kvadratkilometer er den største av areal av de 356 kommunene i Norge. Kautokeino er et av de to kultursentrene i Nord-Sápmi i dag (den andre er Kárášjohka-Karasjok, hovedstaden til samiske nordmenn). De viktigste næringene er reindrift, teater- og filmindustri samt reiselivs-virksomhet.

Det er et unikt og vakkert sted hvor man kan delta i mange spennende aktiviteter. Det er destinasjonen hvor turister kan oppdage den rike kulturarven til den samiske urbefolkningen som bor lenger nord enn noen annen gruppe på kontinentet. På veien kan man se unike landskap, himmelen full av vakre farger, den ekte tundraen, reinsdyrene, de lokale samene iført sine tradisjonelle samiske klær.

 

Kautokeino er kjent for den største musikkfestivalen i Skandinavia – den samiske påskemusikk- og kulturfestival. Da er det mange påskefest-arrangementer: reinsdyrløp, konserter, teaterforestillinger m.m.

I Kautokeino er det mulig å se nordlys/Aurora Borealis her. Nordlyset starter i september og varer til slutten av mars.

 

Her finner du samiske håndverkere og deres verksteder, og det er samiske smykkebutikker som turister kan besøke og kjøpe unike og  elegante smykker.

Kautokeino er kjent for det verdensberømte Juhls sølvgalleri som ble etablert i 1959. Juhls baserer sitt arbeid på den samiske kulturen. Juhls' sølvgalleri er vert et besøk. Kautokeino kan også skilte med det kjente samiske nasjonalteateret BEAIVVAS og turister kan se unike og førsteklasses teaterforestillinger med levende musikk. Den verdenskjente gitarist og komponist Roger Ludvigsen bor i Kautokeino og spiller musikk under noen teaterforestillinger i Beaivvas teater. Han er en god venn av Mari Boine som også er fra Kautokeino.


Kautokeino er en landsby, men den har en veldig god turistinfrastruktur for å ta imot turister på høyt nivå. Landsbyen Kautokeino ligger meget vakkert til.

Dag 4 - fredag 15. april 

Kautokeino - Karasjok 140 km - ca 2 hours

 

Karasjok er et sted som ligger i den historiske provinsen Lappland i Norge. Karasjok er hovedstaden til samene, urbefolkningen i Lappland i Norge, og inngangsporten til dette historiske området. De andre store byene i norsk Lappland er hovedstedene i begge provinsene - Vadsø og Tromsø. Karasjok har fått navnet sitt fra navnet på elven som renner i nærheten.


Karasjok er en fornorsket form av det nordsamiske språknavnet Kárášjohka. Betydningen av det første elementet kan være káráš fra nordsamisk som kan bety "mattallerken av tre", eller fra finsk, kara, "noe som fester seg". Det siste elementet er johka som betyr "elv" hvis ekvivalent på finsk er joki.


Karasjok med sine anerkjente samiske institusjoner og levende samiske kultur, er den samiske hovedstaden med nesten 3000 innbyggere og rundt 60.000 reinsdyr. I Sápmi kulturpark kan du oppleve samisk levesett. Her kan du prøve det samiske kjøkkenet ved bålet, høre de tradisjonelle sangene "joiken", en av Europas eldste bevarte musikk-tradisjoner, og møte samer i fargerike drakter. 


De fleste bor i selve tettstedet Karasjok. Bygda er sete for Sametinget, Norges Sameting, samt for den samiske kringkastingen, og flere samiske institusjoner (offentlige og private) finnes her, inkludert Davvi Girji, det største samiske forlaget. Om lag 80 % av befolkningen er samisktalende, og samisk og norsk har lik status i kommunen.


Severdighetene inkluderer Sametinget, Samediggi, Samisk museum og Gamle Karasjok kirke fra 1807. Sametinget ble åpnet i 1989, av kong Olav V, den første sametingspresidenten var Ole Henrik Magga, fra Kautokeino. Han var president i mer enn åtte år. Gamle Karasjok kirke er den eldste lutherske kirken i Finnmark fylke. Kirken er i dag for liten, så en ny, større Karasjokkirke i tre, inspirert av samisk arkitektur, er bygget. Karasjok er også stedet å lete etter duodji, det samiske håndverket.

Dag 5 - lørdag 16. april

Karasjok - Alta 200 km - ca 3 timer

Alta (nordsamisk: Áltá [ˈaːlːtaː]; kvensk: Alattio; finsk: Alattio) er den mest befolkede kommunen i Troms og Finnmark fylke. Det administrative senteret av kommunen er byen Alta. Noen av hovedbygdene i kommunen inkluderer Kåfjord, Komagfjord, Kvenvik, Langfjordbotn, Leirbotn, Rafsbotn, Talvik og Tverrelvdalen.


Befolkningen i Alta er 19.090 mennesker og er kjent som Nordlysbyen. Ikke bare er de klimatiske forholdene perfekte for å se det atmosfæriske opptoget, men verdens første nordlysobservatorium ble bygget her på Haldde-fjellet i 1899. Den beste tiden å se lysene er mellom september og mars.
Altas helleristninger laget for 10 000 år siden forteller historien om vår kulturelle fortid. I dag setter eksport og teknologi, gründere og servicenæringen spor etter seg for fremtiden. Alta har et moderne teknologimiljø med vekt på forskning og høyere utdanning. 2000 studenter har funnet sin plass i samfunnet og forelsket seg i Alta og den fantastiske naturen rett utenfor Altas dørstokk.


De mest populære attraksjonene som Nordkapp, Sapmi fornøyelsespark og Juhls’ Sølvgalleri.

 

Dag 6 - søndag 17. april

Alta - Honnisvag 210km - ca 3,5 timer

Buss transport til Nordkapp

Honningsvåg og Nordkapp

Honningsvåg er den nordligste byen på fastlands-Norge. Det ligger i Nordkapp kommune i Troms og Finnmark fylke. Lovgivning som trådte i kraft i 1997 sier at en norsk by skal ha minst 5000 innbyggere, men Honningsvåg ble erklært by i 1996, og dermed unntatt fra denne lovgivningen, så det er også en
av de minste byene i Norge.

Den koselige lille byen Honningsvåg er en inngangsport for cruisepassasjerer som besøker Nordkapp. Her finner du sjarmerende butikker og deilige arktiske matopplevelser.


Honningsvag er et av stoppestedene for Hurtigrutens lange rute langs norskekysten mellom Kirkenes i nord og Bergen i sør. Fartøy som skal nordover til Kirkenes går inn i havnen mellom klokken 11.15 og 14.45, noe som skaper mye turistaktivitet i byen. Honningsvågt ble først bebodd i forhistorisk tid, for 10 300 år siden.


Nordkapp

Nordkapp er det nordligste punktet i Europa. Området er et fascinerende reisemål med en spektakulær natur og pittoreske fiskevær. Kommunen omfatter Honningsvåg, Nordvågen, Kamøyvær, Gjesvær, Skarsvåg og Repvåg på fastlandet.


Nordkapp tilbyr et bredt utvalg av severdigheter og aktiviteter, arktisk mat med ferske råvarer og en fascinerende historie og kultur. Området gir store muligheter for den reisende, også om vinteren og om våren.

Se for deg et sted langt over polarsirkelen, med måneder med uendelig dagslys om sommeren.
Med en 307 meter høy klippe som stuper i havet, og hvor det eneste tørre landet mellom deg og Nordpolen er Svalbardskjærgården. Et magisk sted hvor tusenvis av lundefugler, havsule og skarv samles på fuglefjellet ved Gjesværstappan.

 

Fottur til naturbuen Kirkeporten, som tilbyr et imponerende vindu mot Nordkappplatået.

En mer utfordrende fottur tar deg til Kapp Knivskjellodden, teknisk sett det nordligste punktet i Europa, hvor du kan se klippesiden ved Nordkappplatået.

 

Den mest populære aktiviteten er et besøk på Nordkappplatået. 

Day 7 - mandag 18. april

Honninsvag 

Vi tar farvell og freiser hjem

Teknisk arrangør:

Reiseselskap Around.ru

tlf / faks: +78142 565046

mobil: +79114052000

e-post: around@karelia.ru

around.ru@mail.ru

http://around-karelia.ru

Petrozavodsk, Karelia, Russland

Turen er satt på vent til august
Spb_29.7.19_2.3.jpg
Tromso_leisure_2020_1.jpg
Tromso_reindeer_1.jpg
Tromso_20.09.2019_1.jpg
Tromso_summer leisure_2021_2.jpg
Tromso midnight sun_2019.jpg

Alle bilder:  Visit Tromsø

2.Kauto+University of Appl Sc1.jpg

Kautokeino universitet

5.Kautokeinoelva river.jpg

Kautokeino elva

Juhls_Kauto8.jpg
Juhls_Kauto13.jpg

Jujls sølvgalleri  og smykkebutikkene er verd et besøk

Sami Easter Fest 2018_main.jpg

Påskefestival

Karasjok church_6.8.2020.jpg

Karasjok kirke

Sami Parliament1_12.12.18.jpg

Sametingets hus og nordlys. Begge foto Kjell H. Sæther

Karasjok_15.11.2019.jpg
Karasjok_4.4.20.jpg

Karasjok

Karl Ole_Alta_16.11.19.jpg

Stemning over nordhimmelen

Alta_6.3.20_1.jpg
Nordlyskatedrale Alta Kirke_06.09.18.jpg

Havneområde med både Hurtigruten og fly - Og Alta kirke, nordlyskatedralen

Honningsvag_15.7.17_1.jpg
Honningsvag_17.1.18_1.jpg

Bilder fra Honningsvåg

Nordkapp_10.7.17_1.jpg

Alle fotos: Visit Nordkapp

Nordkapp_3.1.17_1.jpg
bottom of page